Hier kunt u onze leveringsvoorwaarden en AVG-beleid downloaden.
Algemene voorwaarden AVG-beleidZoek
BHV-cursus
Voortdurend verzorgen we BHV- en Reanimatiecursussen.
Bel gerust voor informatie 0521-344121.
Naast in-company ook “Open inschrijving” Dit is praktisch voor bedrijven welke slechts enkele BHV’ers hebben of waar niet allen ineens gemist kunnen worden.Meer weten of direct aanmelden.
Veel gestelde vragen
Is een risico-inventarisatie verplicht?
De RI&E is verplicht!
Elke werkgever moet een arbobeleid voeren (zie wettelijke verplichtingen Arbowet). De basis van dit beleid wordt gevormd door de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). De RI&E is een lijst met mogelijke risico’s. Deze risico-inventarisatie is verplicht voor alle bedrijven met personeel. Meer..
Wat houdt Bedrijfshulpverlening in?
Een bedrijfshulpverleningsorganisatie bestaat uit een aantal eigen medewerkers welke een opleiding tot bedrijfshulpverlener ( BHV’er ) hebben gevolgd.
Door deze opleiding zijn ze in staat om, snel een inschatting te maken van een calamiteit bijv. een brand of ongeval en welke maatregelen er nodig zijn.
Taken van de BHV
- Alarmeren en eventueel evacueren conform de geldende interne instructies
- Een beginnende brand blussen met een klein blusmiddel, waardoor ook schade beperkt blijft
- Het verlenen van eerste hulp.
- De BHV is binnen drie minuten operationeel om interne hulp moet kunnen worden bieden.
- Voordeel van een goede bedrijfshulpverlening is dat dit de gevolgen van de calamiteit kan beperken en de continuïteit van de bedrijfsvoering hiervan zo min mogelijk hinder ondervindt.
Is Bedrijfshulpverlening (BHV) verplicht?
Wat zegt de Arbeidsomstandighedenwet BHV ?
JA. Bedrijfshulpverlening (BHV) is een verplicht onderdeel bij het voeren van het arbeidsomstandighedenbeleid door de werkgever. De werkgever zorgt ervoor dat er doeltreffende maatregelen worden getroffen op het gebied van de eerste hulp bij ongevallen, de brandbestrijding en de evacuatie van werknemers en andere aanwezige personen, en doeltreffende verbindingen worden onderhouden met de desbetreffende externe hulpverleningsorganisaties.
De Risico Inventarisatie & Evaluatie bepaalt mede de organisatie en invulling van de Bedrijfshulpverlening voor betreffend bedrijf of object, gebaseerd op het zorg op maat principe. D.w.z. de opbouw van de bedrijfshulpverleningsorganisatie en het aantal geschoolde bedrijfshulpverleners, hun ( specifieke ) deskundigheid, ervaring en uitrusting.
Wat is VCA
Wat is VCA?
VCA heeft alles te maken met veiligheid en veilig werken, dit om het aantal ongelukken te verminderen.
De VCA-procedures hebben betrekking op Veiligheid, Gezondheid. Deze zijn maatwerk en moeten afgestemd zijn op het bedrijf en de bedrijfsvoering. Onderdeel van de procedures zijn diverse VCA-documenten, zoals: handboek, werkplekinspectieformulieren, e.d.
Vervolgens kunt van uw bedrijf laten certificeren en wordt uw bedrijf toegevoegd aan het landelijk register van VCA gecertificeerde bedrijven.
Voorwaarde is dat alle betreffende medewerkers een VCA cursus gevolgd hebben, zodat ze beschikken over een geldig VCA Diploma.
Waarom VCA?
VCA-procedures zorgen ervoor dat uw medewerkers de juiste instructie m.b.t. veilig werken krijgen en gecorrigeerd als dat nodig is. VCA-procedures ondersteunen uw bedrijfsvoering en Arbobeleid.
Is een VCA certificaat voor bedrijven verplicht?
Nee VCA is niet wettelijk verplicht. VCA is een methodiek voor het beheersen van risico’s op de werkplek, waarbij zaken in VCA procedures vastgelegd zijn. Voordeel daarvan is dat op dit punt dan geen onduidelijkheden ontstaan.
Door deze werkwijze laat een bedrijf zien dat het veiligheid als prioriteit heeft. De laatste certificeringsnorm is zo ingericht, dat een VCA gecertificeerd bedrijf op vele punten automatisch aan de Arbowetgeving voldoet.
Daarom wordt door steeds meer opdrachtgevers gewerkt met VCA gecertificeerde bedrijven. Om een opdracht te krijgen kan het zelfs het verschil maken of uw bedrijf wel of niet VCA gecertificeerd is.